İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Profesyonel Destek

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı


6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 6, 7 ve 8'inci maddeleri gereği işverenler iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sağlamakla yükümlüdürler. İş güvenliği uzmanlığı hizmetleri 6331 sayılı Kanun ve bu kanun kapsamındaki yönetmelikler ile belirlenmiştir.

is-saglıgı-ve-güvenligi-uzmanı

İş sağlığı ve güvenliği uzmanları, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve bağlı yönetmelikler çerçevesinde belirlenmiş görev, yetki ve sorumlulukları kapsamında çalışma ortamını ve çalışma prosedürünü analiz eder, iş yerlerinde güvenlik, sağlık ve çevre ile ilgili yapılması gereken düzenlemeleri tespit eder, düzenleyici ve önleyici faaliyetlerde bulunurlar.

Buna ek olarak çalışanların; eğitim, çalışma güvenliği ve her türlü iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini düzenler, sevk ve idare ederler. İş kazaları ve meslek hastalıklarının büyük ölçüde eğitimsizlik ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan bilinçsizlik neticesinde meydana geldiği göz önüne alınırsa, iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin de önemi ortaya çıkacaktır.

Çalışanların çalışma şartlarına uygun olarak iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimlerini almaları iş kazalarını ve meslek hastalıklarını azaltarak daha güvenli bir çalışma ortamı sağlayacak, aynı zamanda işyerindeki yaşam kalitesini ve iş verimliliğini de büyük ölçüde artıracaktır.

hizmet-strateji Strateji
hizmet-planlama Planlama
siki-calısma Sıkı Çalışma
  • Kusursuz-hizmet-1
  • Kusursuz-hizmet-2
Kusursuz Hizmet

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi


İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerinin değişen teknoloji, çalışma şartları ve işyerinin durumuna göre sürekli olarak iyileştirilmesi ve buna göre planlanması gerekmektedir. Ayrıca yasal prosedürler de takip edilmeli, meydana gelen kanun ve yönetmelik değişiklikleri derhal eğitim planına yansıtılmalıdır.

is-saglıgı-ve-güvenligi-egitimi

İş sağlığı ve güvenliği kapsamında verilen eğitimler; İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Bilgilendirme Eğitimi, İş Sağlığı ve Güvenliği Kurul Üyelerinin Eğitimi, Risk Değerlendirmesi Eğitimi, Tırmanma ve Yüksekte Çalışma Eğitimi, İskele Kurulumu ve İskelede Çalışma Eğitimi, İskele Denetleme Eğitimi, İleri ve Defansif Sürüş Teknikleri Eğitimi, Kilitleme ve Etiketleme Sistemleri Eğitimi, Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Eğitimi, Patlamadan Korunma Dokümanının Hazırlanması Eğitimi, Elektrik İşlerinde İş Güvenliği Eğitimi, Yapı İşlerinde İş Güvenliği Eğitimi, Kaza Araştırma ve Kök Neden Analizi Eğitimi, Makine ve Tezgâhlar ile Çalışmalarda İş Güvenliği Eğitimi, Bakım Onarım İşlerinde İş Güvenliği Eğitimi, Kişisel Koruyucu Donanım Seçimi ve Kullanımı Eğitimi, Kapalı Alanlara Giriş ve Çalışma Yöntemleri Eğitimi, Acil Durumlar ve Alınacak Önlemler Eğitimi, Yangın Eğitimi ve Tahliye Tatbikatı, Gürültü Kaynakları ve Korunma Yöntemi Eğitimi, Radyo Frekans Tesislerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, Ergonomi Eğitimi, Kaldırma Taşıma İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, Sağlık Bakanlığı Onaylı Sertifikalı Temel İlkyardım Eğitimi, Sağlık Bakanlığı Onaylı Sertifikalı İlkyardım Güncelleme Eğitimi, Off – Road Sürüş Teknikleri Eğitimi, Çevre Bilinçlendirme Eğitimi, Atık Yönetimi ve Planlanması Eğitimi, Mesleki ve Teknik Eğitimler ile Sektörel ve işin özelliğine uygun diğer eğitimlerdir.
Siz de işyerinizdeki kalite ve verimliliği artırmak, yasal prosedürleri yerine getirmek ve aynı zamanda daha profesyonel bir yapıya kavuşmak için YOL OSGB'nin iş sağlığı ve güvenliği kapsamındaki eğitimlerine dahil olun.

YOL OSGB Ortak Sağlık Güvenlik Birimi

Kaliteli ve huzurlu bir çalışma ortamı için siz de İş Sağlığı ve Güvenliği önlemlerinizi alırken bize başvurun.